Neem contact op

Biesboschboek.nl is een website van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch en haar eigen Strix Uitgeverij. 

Heb je vragen over onze boeken of je bestelling?
Neem dan contact met ons op via onderstaande link of via antiquariaat @ twintighoeven.nl

Historische Atlas van de Biesbosch - Over de auteur

Wim van Wijk (1953) woont in de Biesbosch, in hetzelfde huis als waar zijn wieg stond. Deze voormalige journalist heeft al vele boeken over de Biesbosch en Dordrecht op zijn naam staan en lijkt er geen genoeg van te kunnen krijgen. De historie van dit prachtige gebied delen met anderen is een grote passie van hem. Andere boeken over de Biesbosch van zijn hand zijn o.a. Dus u kent de Biesbosch?, De Biesbosch na de Don-Boscovloed en Het Biesbosch Boek.

Avifauna van de Biesbosch - Over de auteurs

Sander Terlouw (1983) werkt als senior ecoloog bij Staatsbosbeheer en is bestuurslid van de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Als vrijwilliger coördineert hij tellingen van zeldzame vogels en kolonievogels voor Sovon in de regio. Terlouw is al jaren een fanatiek vogelaar en inventariseert in de Biesbosch en daarbuiten. Hij joeg dit project aan en zette alle gegevens op een rij. Ook schreef en corrigeerde hij de teksten en wierf sponsors.

Albert de Jong (1988) kwam als elfjarige, Sliedrechtse vogelaar voor het eerst in de Biesbosch en doet vanaf zijn zeventiende mee aan allerlei telwerk in het gebied. Hij is als projectleider in dienst van de landelijke onderzoeksorganisatie Sovon, bekend van vogeltellingen. Hij schreef mee aan het boek en corrigeerde de teksten. 

Rob Haan (1946) is secretaris van de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Hij heeft veel (Biesbosch)publicaties op zijn naam staan, waaronder de Avifauna van het Eiland van Dordrecht uit 1992. Dankzij jarenlange inventarisaties heeft hij veel kennis over vogels in de Biesbosch. Haan schreef mee aan het boek en corrigeerde de teksten.

Hans Gebuis (1946) is een bekende Dordtse fotograaf en gepensioneerd fotojournalist. In de jaren tachtig begon hij met vogelfotografie in de Biesbosch. Zijn werk verscheen in allerlei nationale en internationale tijdschriften en in boeken over de Biesbosch. Gebuis is nog bijna dagelijks op pad om te fotograferen. Hij verzorgde de fotoredactie van het boek en levert hiermee ook een beetje zijn ‘magnus opus’ af.

Reinier Jaquet (1955) is voorzitter van de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch en heeft onder andere meegewerkt aan de laatste Avifauna van het Eiland van Dordrecht (1992). Jaquet heeft zijn sporen verdiend met veel vogelinventarisaties in de Biesbosch. Net als bij eerdere publicaties zette hij zich met verve in voor het werven van sponsoren en adviseerde de redactie vanuit zijn ervaring.

Schuiven naar boven